Terugblik op onze studiedag ‘zin in lezen’

De Bergkerk in Amersfoort is ingericht met een zeer rijke leeromgeving waar de deelnemers inspiratie en motivatie kunnen opdoen met leesboeken, formats voor woordenschat uitbreiding, foto’s van leesactiviteiten en nog veel meer.

Lezen is veel meer dan decoderen! Om goed te lezen, vlot en met plezier, is een geïntegreerde aanpak nodig. Een betekenisvolle en effectieve leesaanpak voor alle leerlingen, waarbij de leesmotivatie niet ‘sneuvelt’, waardoor ook zwakkere leerlingen kansen houden op een uitstekende leeshouding en leesvaardigheid. Leesmotivatie, liefde voor verhalen en echte interesse voor de inhoud van teksten.

Tijdens de studiedag hebben docenten Bea Pompert, Femmy Sandtke en Gerlanda van Vendel de OGO-didactiek gepresenteerd voor een stevige basis om een goede en gemotiveerde lezer te worden én te blijven. Lezen met je hart en met je hoofd, voor je plezier en om te leren.

Tags: ,