Denk en doe met ons mee! OGO-conferentie 2017

OGO-Academie-conferentie 15 maart 2017

Het bestuur van de OGO-Academie heeft een start gemaakt met het voorbereiden van de tweejaarlijkse OGO-Academie-conferentie van 15 maart 2017. We zijn nu op zoek naar mensen die met ons mee willen denken over de invulling van workshops op die dag en/of wellicht een workshop willen verzorgen. Zie je mogelijkheden, ken je mensen, heb je inhoudelijke ideeën? Laat het ons dan s.v.p. weten voor 1 februari 2016. Geef in maximaal 10 regels de inhoud van de workshop aan én de doelgroep. Mail ons: secretariaat@ogo-academie.nl

Thema:

In de pas, uit de pas

over passend onderwijs en omgaan met verschillen in OGO

Betekenisvol leren stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Van alle kinderen! Als ze tenminste in de pas en uit de pas mogen lopen. In de pas loop je als je mee leert doen aan al die interessante en relevante activiteiten (o.a. spel, excursie en toneel). Uit de pas lopen is misschien wel belangrijker. Immers geen kind is hetzelfde. Alle kinderen hebben hun eigen talenten, voorkeuren en eigenaardigheden en leren op eigen wijze.

OGO leerkrachten willen echte pedagogen zijn en niet slechts elke leerling door de smalle pijplijnen van toetsen en tussendoelen ‘klaarmaken’ voor kenniseconomie. OGO leerkrachten werken aan de totale ontwikkeling van ieder kind.

 

In dit thema kun je onderscheiden:

Wat is passend onderwijs binnen OGO

Wat is de rol van de leraar

Wat is de rol van het management

Wat is de rol van ouders

Wat is de rol van het kind

 

Doelgroepen:

Startblokken van Basisontwikkeling (peuters en kleuters)

Basisontwikkeling groepen 3 en 4

Bovenbouw groepen 5-8

Directie/management

Pabodocenten/begeleiders