OGO-Conferentie

Elke twee jaar organiseert de vereniging de OGO-Conferentie in de Reehorst in Ede. Hieraan nemen zo’n 350 leerkrachten, nascholers, docenten, studenten en schoolleiders deel.

Helaas kan de conferentie in 2021 niet doorgaan. Dit vanwege de onzekerheid en beperkingen die de maatregelen rond COVID19 met zich meebrengen. De vereniging gaat er vanuit dat de conferentie in maart 2022 alsnog doorgang kan vinden.

 

Alternatief in 2020-2021: Online conferentie ‘Verbinden van vernieuwingsonderwijs en onderzoek’

  • Wat levert onderwijsonderzoek op voor de praktijk van het vernieuwingsonderwijs?
  • Hoe zetten we het vernieuwingsonderwijs hiermee nog meer op de kaart?

Laat je inspireren en deel je kennis met onderwijsprofessionals en onderzoekers tijdens onze reeks online Meet & Greets.

Tijdens de Meet & Greets kom je in verbinding met het onderzoek dat er binnen het vernieuwingsonderwijs wordt gedaan en kom je erachter wat de opbrengsten daarvan zijn.

Op het programma staan een lezing door corporate antropoloog en bekende spreker Jitske Kramer (www.jitskekramer.nl) en online wekelijkse workshoprondes waarin onderzoekers en leraren op een interactieve manier met elkaar van gedachten wisselen.

Meet & Greets vanuit OGO Academie:

  1. Toolkit historisch redeneren met kinderen – Lorien de Koning en Marije Heijkoop
  2. Goede gesprekken in Ontwikkelingsgericht Onderwijs door de MODEL2TALK interventie – Chiel van der Veen
  3. Theoriegestuurde onderwijsinnovatie en de Stoftovenaars! – Marjolein ten Cate en Bert van Oers
  4. Lezen en schrijven doe je samen – Bea Pompert en Ingrid Appelman

Aan het einde van de workshopreeks wordt een prijs uitgereikt aan leerlingen die de beste vlog over hun vernieuwingsconcept hebben gemaakt. De Meets & Greets vinden elke vrijdagmiddag plaats van 15 tot 16 uur en zijn gratis toegankelijk.

We starten op vrijdag 13 november, de laatste Meet & Greet is op vrijdag 2 april 2021. Zie voor meer informatie de link hieronder:

https://www.saxion.nl/events/2020/november/kom-naar-de-conferentie-overbruggen-verbinden-van-vernieuwingsonderwijs-en-onderzoek

Archief eerdere OGO conferenties