Het bestuur en secretariaat

De OGO-Academie is een vereniging van ongeveer 400 leden en kent een bestuur van acht leden.

Bea Pompert, voorzitter, e-mail: bea@ogo-academie.nl

Bea is werkzaam als nascholer en onderwijsontwikkelaar bij De Activiteit, Landelijk Centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.Bea is afgestudeerd op onderzoek naar spel in groep 3. Zij is leerkracht, IB-er en pabodocent geweest en kent het veld goed. Publiceert over spel, geletterdheid thema’s en taal, onderzoekend lezen en het leren van leraren. Is hoofdredacteur van ZONE en penningmeester van de Vygotskij Foundation.

Charlotte van Batenburg, bestuurslid, e-mail: charlotte@ogo-academie.nl

Charlotte (1980) werkt al sinds 2003 op obs de Klim in Utrecht. Zij heeft daar alle klassen gehad, maar staat nu al weer jaren in groep 8. Daarnaast is zijn bovenbouwcoördinator en opleider in school. Charlotte is ook bestuurslid van de Vygotsky Foundation.

Cor Diepstraten, bestuurslid, e-mail: cor@ogo-academie.nl

Cor (1962) studeerde aan de pedagogische academie in Breda en Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam en is sinds 1985 in diverse functies werkzaam in het basisonderwijs. Sinds 2013 is hij werkzaam op basisschool De Bolster in Gilze, een OGO school. Tevens is Cor lid van de registratiecommissie voor het schoolleidersregister in Utrecht.

Marjolein Dobber, bestuurslid, e-mail: marjolein@ogo-academie.nl

Marjolein is gepromoveerd op een onderzoek over samenwerking tussen studenten van de lerarenopleiding. Sinds 2011 werkt ze bij de afdeling Onderwijswetenschappen en Theoretische pedagogiek van de Vrije Universiteit, waar ze zich als universitair docent bezighoudt met zowel onderwijs als onderzoek. Haar onderzoek gaat vooral over de rol van de leraar bij onderzoekend leren in de bovenbouw van OGO-scholen. Tevens werkt ze als onderzoeker en nascholer bij De Activiteit, het landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

Dirkje Visser, bestuurslid, e-mail: dirkje@ogo-academie.nl

Dirkje (1981) is docent pedagogiek aan de Katholieke Pabo Zwolle (KPZ). Na haar eigen pabo-opleiding en een paar jaar werkervaring in Nepal, op een Jenaplanschool en in het cluster 3-onderwijs, volg de zij de opleiding Onderwijspedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze studeerde af bij Wim Wardekker op het onderwerp betekenis geven aan wereldburgerschap. Op de KPZ is zij OGO-specialist.

Joke van Winden, bestuurslid, e-mail: joke@ogo-academie.nl

Joke is onderwijsadviseur bij Marant Interstudie in Elst. Na jarenlange werkervaring binnen het onderwijs zowel als leerkracht als directielid én een studie orthopedagogiek heeft zij de overstap gemaakt naar het adviseurschap. Zij begeleidt schoolteams primair onderwijs o.a. op het gebied van Startblokken/basisontwikkeling en onderzoekend leren.

Secretariaat, e-mail: secretariaat@ogo-academie.nl

Het secretariaat wordt tijdelijk verzorgd door Charlotte van Batenburg

p/a Van Lidth de jeudestraat 14 3581 GJ UTRECHT 06-25514414  (ma tussen 13.00 en 15.00)