OGO-collegetour 2016

De OGO-Academie organiseert in 2016 weer de OGO-collegetour! We toeren door het land om colleges te geven over OGO. Dit jaar zijn we in Utrecht, Ede en Amsterdam. De specifieke thema’s worden in het college verdiept en verhelderd. Reis je met ons mee?

Datum & Tijdstip School Thema Docent/onderzoeker
Woensdag

30 maart 2016

 

15.30-17.00

De Klim

 

Eifel 26

3524 HH Utrecht

Wetenschap en techniek

Er wordt de laatste jaren veel gebruik gemaakt van onderzoekend leren in wetenschap en techniek. Maar hoe doe je dit vanuit OGO perspectief? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen nieuwsgierig worden naar wetenschap en techniek? En hoe begeleid je de onderzoeken die leerlingen doen? In dit college gaat Marjolein Dobber in op vragen van leraren van De Klim en andere aanwezigen.

Marjolein Dobber, VU

 

Andrea Steenhuis, De Klim

Woensdag

13 april 2016

 

15.30-17.30

Pabo CHE

Lokaal P.1151

 

Oude Kerkweg 100

6717 JS Ede

Schoolontwikkeling

Wat zijn belemmerende en bevorderende factoren in het realiseren van een lerende organisatie of een leerwerkgemeenschap?

Hans Bakker

Lector lectoraat ‘Talenten en opbrengsten’ CHE

Woensdag

11mei 2016

 

15.30-17.00

De Kleine Reus

 

Nieuwe Looiersstraat 9

1017 VA Amsterdam

Mediagebruik

Door de komst van tablets zijn juist voor jonge kinderen de nieuwe, digitale media aantrekkelijker geworden. Wat doen jonge kinderen precies met digitale media? Welke percepties hebben zij? Welke invloed oefenen andere gezinsleden daarop uit? En welke andere invloeden buiten het gezin spelen een rol, zoals de school? Tijdens de collegetour zal Claudia over de uitkomsten van dit onderzoek vertellen. Daarbij zal ze mede ingaan op de vraag hoe scholen gebruik kunnen maken van en voort kunnen bouwen op het buitenschoolse mediagebruik van kinderen (‘funds of knowledge’).

 

Claudia van Kruistum, VU

 

Marte van Vliet, De Kleine Reus